Blog

Pišemo o zdravlju, prehrani i raznim temama iz Ayurvede i prirodnog pristupa zdravlju.

Novi termini! Ayurveda i Yoga radionice u Istri 29.10 – 31.10.2021.

Od petka do nedjelje družimo se uz radionice ayurvedske kuhinje, jutarnju yogu, šetnje i branje lokalnog sezonskog bilja koje će se koristiti za pripremu čajeva i hrane.

Dan Ayurvede 2020

Sjajno je biti dio tima u preko 75 zemalja širom planete povodom dana ayurvede.

Tikta ghrita – gorki ili medicinski ghee

Tiktha ghrita, ayurvedski pripravak za čišćenje krvi, jetre i protuupalno djelovanje. Osnova ayurvedskom detox procesu, panchakarmi.

Vata dijeta

Dijeta koja smiruje energiju Vate (ponajviše živčano-koštanog sustava, energija toka, cirkulacije). Koristite ovu dijetu kako bi se oslobodili živčanih napetosti, grčeva, boli, tjeskobe, nesanice, nadutosti, konstipacije i generalne suhoće tijela. Dijeta je naručito preporučljiva zimi za većinu tipova.

FREE Webinar – Ayurveda dan 2020

Pridružite nam se povodom obilježavanja dana ayurvede na online webinaru uz predavače: Mr. spec. Nebojšu Rađenovića, ayurvedski praktičar te cijenjenog liječnika ajurvede Dr. M.S. Biju-a Dr (MD)

Ayurveda i prevencija prehlade

Kada hrana koju jedemo nije potpuno probavljena, ono što bi trebalo biti apsorpcija koja opskrbljuje organe i tkiva s visokokvalitetnom i nutritivnom prehranom, postaje opterećenje koje začepljuje i blokira kanale i tkiva u tijelu. U ayurvedi se takve tvari nazivaju ama tj. toksini. Akumulacija toksina može ugroziti naš imunološki sustav i učiniti nas osjetljivijom na prehlade i gripe.

Pitta dijeta

BLOGPitta dijetaŠto je pitta dijeta prema AyurvediDijeta koja smanjuje upalne procese u tijelu. Pridržavati se ovakve dijete kod kožnih problema, svrbeži po koži, upaljenih zglobova, valunga, kiseline, čireva, ljutnje, iritacije/napetosti, infekcija, groznica i u...