Tretmani

Kao i u svakom tretmanu, proces Panchakarma terapije zahtjeva pripremu tijela prije glavnog tretmana izbacivanja toksina iz tijela. Priprema je najvažnija i o njoj ovisi uspjeh terapije.

U našem centru Glavini Detox koristiti ćemo najčešće tri vrste ayurvedske detoksikacije bast ili klistir, virechanu ili purgaciju i nasya, odnosno čišćenje sinusa.

Termini proljeće 2024.

06.04. – 20.04. 7 ili 14 dana   – završeno

24.04. – 04.05. 10 dana – završeno

11.05. – 21.05. 10 dana – završeno

01.06. – 09.06.  – popunjeno

22.06. – 29.06. 7 dana – još 2 sobe slobodne

Termini jesen 2024.

07-21.09.2024.

29.09. – 13.10.2024.

antiage logo washed

Purvakarma

Priprema organizma tijela za detoksikaciju

Dva, tri dana prije početka ayurvedskog detoksa (panchakarme) jesti laganiju, jušnu, sezonsku, dobro kuhanu hranu (juhe, variva, čorbe) sa začinima poput kumina, đumbira, kurkume, kayenskog papra, crnog papra ili najbolje dugog papra. Izbjegavajte crveno meso i teško probavljivu hranu. Umjereno upotrebljavajte masnoće, ulja, tvrdi sir, maslac, mlijeko, pšenicu, rižu, šećer, meso i ribu.

5
neka Vam bazna prehrana bude proso, ječam od proteina dall (prepolovljena i oljuštene leća)
5
neka Vam bazna prehrana bude proso, ječam od proteina dall (prepolovljena i oljuštene leća)
5
tijekom dana pijte vodu ili čaj s medom
5
na jednu čašu tople vode dodajte 2 čajne žličice meda i to popijte 2-3 puta dnevno. Uvijek pijte toplu vodu ili biljne čajeve
Nikad nemojte jesti ako prethodno jelo nije probavljeno. Imajte dnevnu rutinu odlaska na spavanje, buđenja, prehrane. Ovim postupcima ćete znatno olakšati tijelu da izbaci više toksina.
antiage logo washed

Snehapana

Uljenje
Snehapana Antiage

Sam čin čišćenja dolazi tek nakon što se prođe procedura pod imenom Snehapana ili uljenje. Ulje se radi interno (konzumiranjem ghee-a) i eksterno (masaža, abhyanga).

5
smisao uljenja iznutra je da se toksini i teški metali vežu na masnoću te da se „rastope“ i povuku u probavni trakt tako da se prilikom čišćenja ti toksini izbace iz tijela.
antiage logo washed

Abhyanga

Masaža
Abhyanga Antiage

Uljenje iz vana djeluje na sličan način samo što je takvo uljenje kroz relaksirajućim masažu sa viskoko kvalitetnim ayurvedskim biljnim uljem (koje sadrži preko 40 biljaka) povlači toksine iz kože kroz druga tkiva putem pora dolazi do limfe i krvi i cirkulira tijelom vežući toksine koje smješta u probavni trakt, tako da se prilikom čišćenja kroz stolicu ili znojenjem lakše izbace it tijela.

antiage logo washed

Swedana

Znojenje
swedana znojenje - ayurveda
Nakon svakodnevne masaže osoba ide na proces parenja koji se zove Swedana ili znojenje. Parenjem tijelo proizvodi znoj koji je prirodni detoks sistem tijela. Kroz lojne žlijezde se metabolički i drugi otpadi izbacuju iz tijela jer se povećava protok krvi u koži i potkožnom tkivu. Veći protok krvi nosi kisik i nutrijente što dovodi do dodatnog hranjenja i regeneracije kože.
5

povećava se kolagen i smanjuju se bore

5

toplina povećava cirkulaciju te uzrokuje opuštanje mišića i veće fleksibilnosti

5

čisti se limfa, smanjuje upala, obnavljaju stanice

5

moderna znanost je otkrila da se prilikom zagrijavanja tijela povećava broj bijelih krvnih zrnaca koja su zaslužna za dizanje imuniteta.

antiage logo washed

Udwarthanam

Udvartana
Udvartana tretman
Masaža cijelog tijela suhim preparatima, najčešće triphala, fino kukuruzno brašno, slanutak. Pokreti su u pravcu limfnih čvorova, čijim stimuliranjem potičemo povećan protok i lučenje.
5
Masaža je odlična terapija u procesu mršavljenja, za eliminaciju celulita, kod nedostatka energije, uklanja toksine iz kože, tonira kožu, čisti i otvara pore i jača tijelo.
antiage logo washed

Basti

Klistir
Bast ili klistir priprema
Najčešće se koristi kod poremećaja Vata doshe, kod bolesti ili problema neurološkog, lokomotornog sustava, problema lošeg metabolizma, zatvora, artritisa, reumatizma, bolova u vratu i leđima, migrena, gihta, seksualnih poremećaja, procesa pomlađivanja organizma itd. Može se raditi od rođenja, pa do duboke starosti.
5

to je jedna od najcjenjenijih terapija čišćenja i vrši se kroz crijevni trakt aplikacijom medicinskog ulja ili nekog drugog medija prilagođenog specifičnom problemu.

antiage logo washed

Virechana

Purgacija
Virechana Ayurveda
Virechan čisti toksine iz krvi, lojne žlijezde, bubrege, želudac, tanko crijevo, debelo crijevo, jetru, žuč i kanale kojima se krv kreće. Ovo je odlična metoda za pomaganje kod raznih stanja tipa: hemoroidi (ako krvare javiti se na pregled kako bi se ovaj problem riješio prije nego idete na virechanu), mrlje, fleke na licu, razne upale, problemi sa želudcem, kiselina, kronične groznice i povišena temperatura, povećani abdomen itd.
5

Pomaže kod akutnih proljeva, dizenterije, slabo probavljanja hrane, trovanja hranom, kamenja u bubrezima ili žuči, povećanom želučanom kiselinom, problemima sa jetrom, kolesterolom, kod reumatoidnog artritisa, kožnih bolesti, iritabilnog kolona.

5

Ovim procesom se gube kilogrami, smanjuje se napetost, nervoza i stres, te poboljšava san.

antiage logo washed

Nasya

Sinusna terapija

Nasya nosna terapija

Nos i sinusni kanali su vrata prema glavi  i plućima. Nasyu najčešće koristimo kod problema sa sinusima, osjetilima (usta, nos, uho, dodir i oči), kod povećane težine, emocionalnih tegoba, blokada, čišćenju limfe, problema sa cervikalnim dijelom. Djeluje na probleme od ramena naviše, pa tako i na mozak.

5

tijekom tretmana oslobađa dišne puteve i sinuse viška sluzi i blokada, te dozvoljava nesmetan dotok kisika, smanjuje tjeskobu, osjetila i misli su izoštreni.

antiage logo washed

Shirodara

Kraljevski tretman
Shirodara tretman ayurveda

Shirodara je jedan od poznatijih ayurvedskih tretmana. To je postupak u kojem u tankom i neprekidnom mlazu slijeva toplo individualno prilagođeno herbalno ulje. Shirodara je izuzetan tretman koji će umiriti i regenerirati živčani sustav i osjetila koja aktiviraju prirodne mehanizme oslobođenja od stresa. Pozitivno djeluje na cjelokupni hormonalni balans. Tretman je ugodan, okrepljujući na mentalnom i tjelesnom planu, ima pozitivan učinak na rad žlijezda s unutarnjim izlučivanjem.

5

uspješno se primjenjuje kod nekih psihičkih poremećaja osobito vata doše, kao što su stres, depresija, anksioznost, nesanica, ukočenosti, zatim neuromišićnih poremećaja, bolova u cervikalnom dijelu, glavobolja, migrena.

antiage logo washed

Pinde

Ayurvedski peeling tretman
Vrećice napunjene ljekovitim biljem koje u dodiru s toplim herbalnim uljem otpuštaju aktivne tvari duboko u tkiva i potiču perifernu cirkulaciju. Najčešće se koriste kod živčano koštanih problema, problema s kožom, kod kroničnih ili akutnih bolova, kao peeling tretman.
Pinde tretman peeling
antiage logo washed

Paschatkarma

Procedure poslije Panchakarme – detoksikacije

Ovo je ključan period cijelog procesa. Probavna vatra, probava je vrlo slaba, usporena zbog purgativa i mora se postepeno i polagano ojačati. U suprotnom hrana se neće probavljati, a toksini se mogu ponovo nakupljati i sav prethodni posao neće biti od velike koristi. Trebate pratiti posebnu prehranu još dva – tri dana kako bi probavna vatra i metabolizam ojačao. Dobit ćete detaljne upute i alate što, kako i kada jesti, prema vašoj jedinstvenoj konstituciji.

Paschatkarma

Prijave

Ayurvedski detox retreat u Istri

Zaštita privatnosti

13 + 4 =